Fataal schot tijdens mislukte cocaïnedeal Amsterdam Geuzenveld was noodweer

AMSTERDAM (AT5) De 46-jarige man die eind 2015 iemand doodschoot in een woning aan de Cornelis Outshoornstraat in Amsterdam Geuzenveld, deed dat volgens de rechtbank uit noodweer.Hij krijgt daarom geen straf voor het lossen van het schot. Wel is hij vandaag veroordeeld tot vijftien maanden celstraf voor het bezit van twee kilo cocaïne en een pistool. Een 60-jarige man die ook in de woning was om de drugs te verkopen krijgt achttien maanden gevangenisstraf. Volgens de rechtbank is vast komen te staan dat de doodgeschoten man heeft geprobeerd de twee verkopers van de drugs te beroven.

Begeleider taakstraffen sportclub Rotterdam aangehouden Rotterdam

Op last van de officier van justitie heeft de politie Rotterdam maandag een 33-jarige man uit Rotterdam aangehouden die mensen met een taakstraf bij een sportclub begeleidde. Hij wordt vooralsnog verdacht van valsheid in geschrifte door mensen niet volledig hun werkstraf uit te laten voeren, maar het wel als uitgevoerd af te tekenen. De taakstraffen ...

documenta-Reiter: Über Stock, Stein und bürokratische Hürden

Kunst kann Grenzen überwinden, doch für die vier documenta-Reiter ist das ein hartes Stück Arbeit. Denn die drei Männer und eine Frau sind zu Pferd von Athen nach Kassel unterwegs. Die größten Hindernisse sind dabei bürokratischer Art: "Unglaublich, was für Vorwände sich Grenzbeamte einfallen lassen", sagt Peter van der Gugten. Der 53-Jährige ist einer der Reiter.

Smart Sustainable Cities 2017 – Viable Solutions

In 2050 woont maar liefst 70% van de wereldbevolking in de stad. Daarmee wordt de druk op de kwaliteit van leven in de stad, in ieder opzicht, enorm. Tijdens de conferentie Smart Sustainable Cities 2017 – Viable Solutions op 14 juni  is dit het centrale thema. Ben je student, docent, onderzoeker of professional in de […]

Weg uit de Stad: Bewoners Egmondenstraat bezoeken Egmond aan Zee

EGMOND AAN ZEE In het programma Weg uit de Stad sturen we rasechte Amsterdammers naar de Noord-Hollandse plaats waarnaar hun straat is vernoemd. In deze aflevering gaan Joop en Annie uit de Egmondenstraat in Amsterdam-Noord richting de kust, om een bezoek te brengen aan Egmond aan Zee. Joop is een gepensioneerde vrachtwagenchauffeur en gek op de stad. Samen met zijn buurvrouw Annie ruilen ze het volgepakte Amsterdam in voor het weidse uitzicht in Egmond. Ze bezoeken een vuurtoren, waaien uit aan het strand, leren vliegeren en krijgen een cursus Derps van een paar rasechte Egmonders.  Bekijk hieronder de hele uitzending terug:  Video #165352

Eishallen in Krefeld - Rheinlandhalle und Rittberger-Halle sollen abgerissen werden

Zwei der traditionsreichsten Sportstätten Krefelds, mit denen Freunde des Eissports legendäre und schöne Erinnerungen verbinden, werden bald Geschichte sein: Die Rheinlandhalle und Rittberger-Halle sind marode und sollen abgerissen werden.

Twee mannen aangehouden voor mogelijk gewapende overval Hilversum

HILVERSUM Vanochtend vielen meerdere gewapende agenten en een speciaal arrestatieteam een woning aan de Lopez Diaslaan in Hilversum binnen en arresteerden twee mannen. Een mogelijk gewapende overval zou de reden zijn van de flinke consternatie. Rond 08.30 uur kreeg de politie een melding van een beroving in de woning. Daarbij zou mogelijk een vuurwapen zijn gebruikt. In de woning aangekomen trof de politie één van de verdachten buiten aan, de andere was nog in de flat aanwezig. ArrestatieteamOmdat onduidelijk was wat er precies gaande was en er mogelijk iemand gewapend was, kwam er ook een speciaal arrestatieteam naar het adres.

Seizoen Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt van start

In week 19 is het buitenzwemseizoen van het openluchtbad in Hasselt van start gegaan. De eerste week was door het koude weer géén groot succes, maar afgelopen woensdag was het uitstekend zwemweer. Enthousiaste vrijwilligers van Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt (ZRH) staan weer startklaar om les te geven.

Pagina's