Haagse PvdA: in ieder buurthuis professionele huiswerkbegeleiding

In ieder Haags buurthuis moet professionele huiswerkbegeleiding worden gegeven voor alle kinderen. Daarvoor pleit de PvdA in Den Haag: 'Private huiswerkbegeleiding helpt kinderen uit gezinnen met goede inkomens vooruit. Maar voor veel kinderen is dit niet weggelegd.'

Lantaarnpalen met zonnepanelen geplaatst

VEENDAM - Acantus heeft aan de Molenstreek in Veendam drie nieuwe lantaarnpalen geplaatst. Er gekozen voor lantaarnpalen met led-verlichting, voorzien van een zonnepaneel. Bewoners lieten eerder weten dat het in de avond en nacht te donker was achter de woningen, waardoor het mogelijk was ongezien achter de huizen te komen. Acantus verwacht met de nieuwe verlichting dat de veiligheid rondom de woningen aan de Molenstreek is vergroot. Het bericht Lantaarnpalen met zonnepanelen geplaatst verscheen eerst op RTV1.

Bewoners hun huizen uit om instortingsgevaar: "Ik ga het hier heel erg missen"

KROMMENIE Deze week vertrekken de eerste bewoners van de straat Blok in Krommenie. Vijf huizen in de straat zijn in zo'n slechte staat dat er direct instortingsgevaar dreigt. Het is het begin van het einde van een hechte buurt.Om aan te geven hoe scheef haar huis staat legt Kitty Philippo een rol tape op de grond. In rap tempo rolt de verhuistape naar de andere kant van de kamer. "Als ik iets kwijt ben ligt het altijd daar", zegt Kitty cynisch. Na onderzoek bleek de fundering onder haar huis verrot. Het huis is ondertussen gestut net als dat van haar buren. In totaal 84 andere huizen in de buurt dreigen ook gesloopt te worden.

Experiment met elektrische deelauto's in Amsterdamse woonwijken

AMSTERDAM (AT5) Amsterdam gaat de komende drie jaar experimenteren met elektrische deelauto's. De stad gaat bij minimaal twee woningbouwprojecten de auto's integreren in de wijk, zodat er minder uitstoot en meer ruimte voor groen is. Ook ontstaat er op deze manier een slimmer energiesysteem.Het is de bedoeling dat de energie voor de deelauto's lokaal wordt opgewekt met zonnepanelen die op de huizen komen te liggen. Daarnaast gaan de accu's van de auto's een grote rol spelen bij de energievoorziening van de wijk. Stilstaande auto's kunnen met hun accu de overtollige energie van de zonnepanelen opslaan, zodat die weer door huishoudens gebruikt kan worden op een moment dat het donker is en er geen energie wordt opgewerkt.  Lees ook: Amsterdam krijgt elektrische deelauto's Amsterdam is niet de enige stad die gaat experimenteren met de elektrische auto's.

Buurtzorg viert samen met de buren de opening van hun nieuw kantoor

BELLINGWOLDE – Vandaag organiseerden Eclatant Schoonmaakbedrijf, Buurtzorg Bellingwolde e.o., Woonwinkel ’t Pakhuis en Zorgpraktijk Balans een open dag. Vandaag nam Buurtzorg Bellingwolde officieel het nieuwe kantoor in het gezamenlijke bedrijvenpand ’t Pakhuis te Bellingwolde in gebruik. Het feest van deze opening werd samen met de overige bedrijven in het pand gevierd in de vorm van […]

Politie pakt dure spullen jongeren zonder inkomen af

Agenten in Rotterdam gaan dure spullen afpakken van jongeren die niet kunnen aantonen hoe ze die betaald hebben. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om exclusieve jassen, dure sneakers en chique horloges. Het idee komt van een wijkagent in Delfshaven. Volgens de politie lopen jongeren soms rond met peperdure kleding of een Rolex terwijl ze geen officieel inkomen hebben. Zo'n jongere moet, zeker als hij verdacht wordt van criminele activiteiten, zich verantwoorden.

Pagina's