Ontwikkelingsplannen

RVS: ‘Toekomstbestendig maken wijken is een investering in zorg van morgen’

De politiek wil fors extra investeren in de ouderenzorg. Daarbij moet ook geïnvesteerd worden in nieuwe vormen van wonen, zorg en ondersteuning in de wijken. Deze oproep doen de Rijksbouwmeester, de Raad voor Volksgezondheid (RVS) en Samenleving en andere initiatiefnemers van de ontwerpprijsvraag WHO CARES. Vandaag, 8 mei, maakt demissionair staatssecretaris Martin van Rijn de winnaars bekend van de eerste ronde van de prijsvraag. Dat meldt RVS. 

Enschede: 43 landeigenaren zien toekomst in kleinschalig grondgebonden zonnepark

43 landeigenaren in het buitengebied van Enschede zien kansen in een klein zonnepark op eigen grond. Dit meldt de lokale The post Enschede: 43 landeigenaren zien toekomst in kleinschalig grondgebonden zonnepark appeared first on Groene Courant.

"Skaeve Huse naast Kievitsmeent"

Als het aan het College van B&W ligt, komen de Skaeve Huse naast de Kievitsmeent. Daarmee vervalt de locatie langs de Lunterseweg. De gemeenteraad moet de plannen nog goedkeuren. Zo'n zeven personen die zelfstandig kunnen wonen maar in woonwijken voor overlast zorgen, kunnen straks terecht in de Skaeve Huse.De kosten van de Skaeve Huse liggen rond de 1,6 miljoen euro. Het grootste gedeelte van dat bedrag zit in het afschrijven van het terrein, dat eigendom is van de gemeente. Wethouder Van Huijstee heeft er vertrouwen in dat de gemeenteraad een wijs besluit neemt over de Skaeve Huse.