Overheden en beleid

‘Gemeenten, start vervolghulp al vóór vertrek uit vrouwenopvang’

Moeders met kinderen die in de vrouwenopvang hebben gezeten en daarna verhuizen naar een andere regio, lopen het grootste risico op nieuwe problemen. Vervolghulpverlening, bijvoorbeeld schuldphulp, zou daarom al moeten starten vóórdat zij de vrouwenopvang verlaten. Gemeenten en wijkteams spelen daar een belangrijke rol bij. Dat concluderen de vijf inspecties van het Toezicht Sociaal Domein/Samenwerkend [...] Het bericht ‘Gemeenten, start vervolghulp al vóór vertrek uit vrouwenopvang’ verscheen eerst op Gemeente.nu.

Hengelo bevordert participatie burgers met Motiemarkt

Gemeente Hengelo stimuleert burgers om mee te denken met de politiek door goede ideeën voor de stad aan te dragen tijdens de Motiemarkt. Tijdens de Motiemarkt eind mei kunnen inwoners van Hengelo vanachter hun kraampje raadsleden proberen te overtuigen van hun idee. Raadsleden lopen langs de kraampjes voor een toelichting op de ideeën. Als er inderdaad een [...] Het bericht Hengelo bevordert participatie burgers met Motiemarkt verscheen eerst op Gemeente.nu.

Zaanse aanpak werkt

De gemeente Zaanstad gaat een pilot omtrent de aanpak van armoede ‘wegens succes’ omzetten in algemeen beleid. De aanpak is vanaf 2015 als pilot ingezet en is volgens PvdA-wethouder Jeroen Olthof uniek. Sociale wijkteams en jeugdteams zoeken …

OM: Gijzelaar wijkcentrum Arnhem koesterde 'diepe wrok' jegens overheid

De 57-jarige Arnhemmer, vorige week woensdag werd aangehouden na een gijzeling in het wijkcentrum aan de Rappardstraat in Arnhem, koesterde een diepe wrok jegens de overheid. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag bekendgemaakt.

Zwolle start met kerkelijke wijkteams

Zwolle - De kerken in Zwolle starten op korte termijn met kerkelijke wijkteams, verdeeld over vijf wijken. De Kerkelijke Wijkteams( KWT's informeel) zullen intensief samenwerken met de Sociale Wijkteams(SWT's formeel) en met de andere formele- en informele organisaties in de wijk en in de stad. Het zal een proces worden waar kerken zelf kunnen aangeven of ze wel of niet in de Kerkelijke Wijkteams mee willen participeren. De reden voor de kerken om met eigen Kerkelijke Wijkteams te starten is om de samenwerking met de gemeente, de Sociale Wijkteams en de samenleving te verbeteren. Nu werken er nog duizenden vrijwilligers, vanuit de kerken, in de diverse wijken.