Zorg en welzijn

Fietser in kanaal

Een fietser is zondagavond rond zes uur in het kanaal gesukkeld in Neerpelt. Omstaanders hebben de fietser uit het water geholpen. Toen de man op het droge was is hij in zijn nat pak op de fiets gesprongen, huiswaarts. Bij aankomst van de politie was de man al weg.

Deze grafiek laat zien waarom je (voor je gevoel) geen vrije tijd hebt

Met één simpele grafiek toont de Australische psycholoog Adam Alter waarom we tegenwoordig vaak voelt alsof we amper vrije tijd hebben – dat heeft alles te maken met onze digitale verslaving. Hij is gelukkig ook zo vriendelijk om te vertellen hoe we daar iets aan kunnen doen. ‘Sociale’ media Kijk even mee naar de grafiek […]

Spirit en de Bascule: samen eropaf voor betere jeugdhulp!

AMSTERDAM - Spirit en de Bascule zijn ondernemende organisaties waar de medewerkers alles doen wat nodig is om kinderen, jongeren en gezinnen de beste hulp te geven. De organisaties zoeken continu naar mogelijkheden om de hulp te verbeteren door ruimte te bieden aan vernieuwing en samenwerking. Spirit en de Bascule bieden elk vanuit een eigen expertise specialistische jeugdhulp in de regio Amsterdam. Omdat kinderen, jongeren en gezinnen die bij de organisaties terechtkomen, vaak ernstige problemen hebben en er verschillende vormen van hulp nodig zijn, werken de organisaties al veel samen.